Okusi Radol’ce

Okusi Radol’ce je program, ki združuje radovljiška gostišča z namenom promocije domače hrane in lokalnih sestavin. Pod znamko Okusi Radol’ce smo združena gostišča, ki v svojih lokalih ponujamo lokalno pridelane surovine in iz njih ustvarjamo jedi, ki so v Strategiji gastronomije Gorenjske zapisane kot značilne za to okolje. Zbrane gostilne preko celega leta ponujamo na svojih menijih jedi iz sezonskih lokalnih sestavin in vsako leto novembra se skupaj predstavimo s posebnimi jedmi in kulinaričnimi dogodki.

Okusi Radol’ce vas bomo razveseljevali med 26. oktobrom in 30. novembrom 2019, cena za meni pa je 19 €.

MENI

Okusi Radolce pri Kunstlju

Pozdrav iz kuhinje
*
Pastinjakova juha, žlikrof s kostanji in prahom črne trobente, koprive

*
Počasi pečena rebrca divjega pujska,
Ješprenček z rdečo peso, poprom in rozinami
Smrekov sirup

ali

File postrvi
Ješprenčkova zelena rižota, pečena buča in pesa
Smrekov sirup
*
Rožičeva krema, borovničev žele, ajdov drobljenec, omaka iz gozdnih sadežev

 

*Dobavitelji surovin: lokalna trgovina 18sedem3 Radovljica, Nimrod Škofja loka, Okanova Ribogojnica Mošnje.

Letos je osrednja tema Okusov Radol’ce gozd.