Za gostince je značilno, da smo vedno v akciji. Ko ne delamo v gostilni, energijo sproščamo pri športu. Tako je bilo (in je) tudi pri Kunstlju.

Stari ata Tone je imel tri konjičke, ki jih je strastno oboževal; smučanje, lov in v poznih letih še golf. Golf je pričel igrati šele pri 62 letih, ko je zaradi šibkega srca že opustil tako lov kot tudi smučanje. Bil je umirjen človek, igranje golfa mu je predstavljalo užitek in sprostitev, predvsem puttanje.

Ata Tone je užival v mirni igri golfa, predvsem v puttanju

Zaradi šibkega srca so mu zdravniki zabičali naj se strogo izogiba vsem naporom. Zato je Tone tuhtal, kako bi čim bolj zmanjšal napor pri igri golfa, ki ga predstavlja prevoz težkih palic od ene do druge luknje. Kaj, ko bi mu pri tem pomagal njegov zvesti spremljevalec Grol, si je mislil.
Labradorec Grol ga je spremljal vsepovsod, še posebno pa je bil nepogrešljiv na vseh lovskih pohodih.

Stric Ivan je za Grola izdelal poseben voziček za prevoz palic za golf in pes se je v vlogi vozača odlično odrezal. Močan lovski pes je hitro in brez težav peljal voziček s palicami in kmalu postal največja zvezda golf igrišča. A kri ni voda ….

Pes-vozač Grol je bil glavna zvezda na golf igrišču

Ko je Grol zavohal lisico, se je urno kot raketa pognal v gozd in takrat so po zraku letele palice, pa voziček, za njim pa cela horda golfistov.
K sreči se to ni dogajalo pogosto in Grol si je pridobil sloves zanesljivega golf asistenta.

Ata Tone in pes Grol sta bila neločljiva prijatelja

Pri Kunstlju se ljubezen do golfa, tako kot gostilniška tradicija, prenaša iz roda v rod. Za igro golfa se je ogrel tudi Toni, ki je bil pravo nasprotje od umirjenega ata Toneta. Poleg adrenalinskega smučanja s helikopterjem, turnega smučanja in fotografiranja pod vodo, se je golfa lotil zelo resno.

Igra ga že 34 let, tekmoval je na mnogih turnirjih po celem svetu in bil tudi 8 let predsednik Golf Cluba Bled. Izmed vseh igrišč po svetu, mu je najbolj pri srcu prav blejsko igrišče, ki velja tudi za enega izmed najlepših igrišč v Evropi. Trenutna obnovitvena dela mu bodo prinesla še večji sijaj in nedvomno mesto v kategoriji najbolj prestižnih golf resortov.

Na Bledu za golf palico poprimeta tudi Maja in njen mož Grega, ki trenutno žanje lepe uspehe na tekmovanjih amaterskih golfistov. Pred kratkim je namreč zmagal na golf prvenstvu v Moravcih in si tako prislužil mesto na svetovnem prvenstvu v golfu za amaterje v Južnoafriški republiki. Bravo Grega!

Nad igro golfa sta navdušena tudi Maja in Grega

Zagotovo je za kanček Gregovega uspeha kriva tudi Kunstljeva dobra kuhinja 😉  Po odličnem Tednu restavracij je pred nami težko pričakovani mesec Okusov Radolce! Otvoritvena večerja bo že ta petek, 28. 11. v Vili Podvin, Kunstelj pa bo tokrat pripravil brinjev sorbet in grizike.

Tradicija igre golfa se zrcali tudi v notranjih prostorih gostilne Kunstelj,
saj smo eno izmed sob posvetili Tonetu in njegovi ljubezni do golfa.

Pričnite november z okusom in pridite h Kunstlju, ki je za vas pripravil odličen meni Okusi Radolce:

MESNI MENI
Radolški priGrizki
***
Kremna juha iz zelene s praženimi lešniki
***
“Dunajc” iz svinjskega fileja, zelenjavni pire, domača pomaka
***
Medeni kolač in slivov sladoled

BREZMESNI MENI
Radolški priGrizki
***
Kremna juha iz zelene s praženimi lešniki
***
Domači njoki s porom in korenjem
***
Mlečna krema, medenjak

Dobavitelji:
Lokalna trgovina 18sedem3, Radovljica / Mesarija Mlinarič, Lesce / Gorenjka, Lesce

Naj bo jesen čim bolj aktivna, razigrana in obarvana z domačimi okusi Okusov Radolce!

Prijavite se na e-recepte gostilne Kunstelj
Vsak mesec izvirne ideje za kuhanje tradicionalnih slovenskih jedi.

S prijavo na e-recepte gostilne Kunstelj soglašate s Politiko zasebnosti gostilne Kunstelj. Osebne podatke hranimo izključno za naše namene obveščanja in analize. Odjava od e-novic je mogoča kadar koli.