Ko je gostilno prevzela Jerica, je Kunstelj hitro zaslovel kot ena izmed najboljših domačih gostiln na Gorenjskem.

Obiskovali so jo gostje iz vseh vetrov, ki so uživali v domačih dobrotah in ob večerih dolgo v noč posedali na terasi. Idilično okolje jih je tako očaralo, da so si mnogi zaželeli ostati dalj časa.

Gajstna Jerica je takrat dobila idejo. ”Noči so tople, seno je mehko, kakšen dinar več pri hiši, pa ne škodi”, si je mislila in gostom ponudila kar svoj dom ter se s celotno družino preselila na senik!

Ata Tone se spominja, kako je cela družina poleti spala na seniku

Nekega dne sta h Kunstlju prišla dva bogata lovca iz Švice, ki sta se odločila preživeti počitnice v Sloveniji. Napotili so jih iz hotela Slon, ker so pri njih imeli vse sobe zasedene. A kaj, ko je bila tudi Kunstljeva hiša polna!

Vse, kar jima je lahko ata Tone ponudil, je bila le skromna hišica sredi dvorišča. V hiški je gorela le ena žarnica, bila je brez kopalnice in stranišča. V njej so bili nastanjeni Kunstljevi zaposleni, ki so se kopali kar na dvorišču.

Hiška, kjer so živeli Kunstljevi zaposleni

Lovca sta se sprva samo debelo gledala, potem pa sta na veliko presenečenje vseh zaposlenih bivanje v hišici sprejela. In kmalu se je izkazalo, da v njunem preprostem počitniškem bivališču tudi neskončno uživata!

Vsako jutro, ko sta se sredi dvorišča polivala z lavorjem vode, se je slišalo njuno glasno krohotanje: ”Ma che bello! Bellisssimo!” Pri Kunstlju sta ostala kar cel teden ter se nato vsako leto vračala.

Švicarjema se je na lovu občasno pridružil tudi ata Tone

Kunstelj danes nudi 10 udobnih sob (za 4, 3 ali 2 osebi), ne samo s kopalnico in WC-jem, ampak tudi s teraso ali balkonom, od koder se odpira čudovit razgled na dolino Save in Julijske vršace.

Pri Kunstlju ste obdani z naravo od trenutka, ko se prebudite, do večernih ur, ko na Kunstljevem vrtu in opazujete rdeče sonce, ki počasi zahaja za Triglavom.

Udobne sobe pri Kunslju

Za še večje udobje in dobro počutje gostov, pa ima Kunstlej v načrtu jeseni prenoviti streho, novo, svežo podobo pa bodo dobile tudi vse sobe nad gostilno!

Juhu! Les za novo streho je že tu.

Če si boste kdaj zaželeli preživeti dan ali dva v zeleni oazi Gorenjske, vas Kunstelj z veseljem sprejme v svoj dom. In brez skrbi, ne bo se vam treba umivati sredi dvorišča 🙂

Na voljo imate tudi različne pakete, ki vas razvajajo z domačo kulinariko, popeljejo na kolesarske izlete ali pa na pohode po okoliških hribih.

Najlepši oddih je tam, kjer se počutite kot doma. Dobrodošli pri Kunstlju!

Prijavite se na e-recepte gostilne Kunstelj
Vsak mesec izvirne ideje za kuhanje tradicionalnih slovenskih jedi.

S prijavo na e-recepte gostilne Kunstelj soglašate s Politiko zasebnosti gostilne Kunstelj. Osebne podatke hranimo izključno za naše namene obveščanja in analize. Odjava od e-novic je mogoča kadar koli.