Ko je leta 1926 gostilno Kunstelj prevzela Jerica Štiherle, si je zadala, da bo gostilna vedno ponujala sveže, sezonske jedi, narejene iz lokalnih surovin. Zato je na kmetiji ob gostilni pridelala večino pridelkov, ki so bili potrebni za pripravo hrane v gostilni. Vsako leto, ko se je krompir pospravil v gostilniško klet, je stara mama Jerica zadovoljno rekla: »Krompir je v kleti. Zdaj ne bomo lačni!« Kmetovanje se je pri Kunstlju opustilo leta 1968, a ohranil se je del zemlje, kjer še danes uspevata zelenjavni in zeliščni vrt.

Kunstljev vrt

Tradicija kuhanja domačih jedi iz lokalnih surovin se pri Kunstlju nadaljuje še danes. V sodelovanju s trgovino 18sedem3 se v Kunstljevi kuhinji še vedno pripravljajo sveže povrtnine iz lokalnih kmetij. Trgovina 18sedem3 ponuja sveže sadje in zelenjavo iz okoliških kmetij ter pestro paleto najrazličnejših dobrot lokalnih sirarjev, mesarjev, poleg tega pa skrbi za dostavo svežih pridelkov iz okoliških kmetij tako Kunstlju kot tudi drugim gostinskim obratom in lokalnim ustanovam.

Trgovina 18sedem3

Zato imajo tudi jedi, ki smo jih pripravili za Teden restavracij (10.3.2017 – 19.3.2017), tako dober in domač okus. Lokalna trgovina 18sedem3 nam je priskrbela domače mlečne izdelke, zelenjavo, med, jabolka in orehe, mi pa smo za vas pripravili 2 odlična menija:

Mesni meni Vegetarijanski meni – skledomanija
Koruzni kolaček, hrenov namaz Koruzni kolaček, hrenov namaz
Goveja juha s tribarvnimi rezanci Spomladanska kremna juha s knedeljcem
Divji prašiček, ješprenj,
spomladanska zelenjava
Ajdova skleda
(ajdova kaša, kuhana in pečena lokalna
zelenjava, konoplja)
Tortica Radolca
(medenjak, orehi, jabolka)
Kunstljeva kremšnita v kozarcu
Cena: 17 eur Cena: 17 eur

 

 

Privoščite si nekaj svežega, zdravega in okusnega. Rezervirajte svojo mizo pri Kunstlju še danes
T: 040 212 686
E: info@kunstelj.si

Prijavite se na e-recepte gostilne Kunstelj
Vsak mesec izvirne ideje za kuhanje tradicionalnih slovenskih jedi.

S prijavo na e-recepte gostilne Kunstelj soglašate s Politiko zasebnosti gostilne Kunstelj. Osebne podatke hranimo izključno za naše namene obveščanja in analize. Odjava od e-novic je mogoča kadar koli.