Pravljične zgodbe imajo običajno poseben začetek. A življenje ni potica in ni pravljica … Po ovinkih, vzponih in padcih, te pripelje prav tja, kamor je pot namenjena. Zato so življenjske zgodbe dosti bolj sočne in začinjene kot pravljične, mar ne? 🙂 Pri nas je vse zakuhal Rudolf!

Rudolf Kunstelj (1865 - 1912)

Rudolf Kunstelj (1865 – 1912)
Vir: arhiv družine Sartori-Čebulj (foto Alojz Vengar)

Gostilno je leta 1873 odprl njegov oče Franc, ampak Rudolf Kunstelj je želel še več. Imel je vizijo. Verjel je, da lahko domača gostilnica postane srce in duša družabnega življenja in zato je zavihal rokave ter se pogumno lotil dela. Zgradil je velik salon z odrom za veselice, klet, ledenico in verando z razgledom na Julijske Alpe. In prenova je gostilno Kunstelj za vedno vrisala na zemljevid najbolj priljubljenih domačih gostiln.

The Rudolf Kunstelj restaurant in 1906

The Rudolf Kunstelj restaurant in 1906
Source: 110 let Turističnega društva Radovljica

Na Kunstljevem odru so se dogajale gledališke predstave, koncerti in prireditve, v gostilni pa so se družili ljudje iz vseh vetrov.

Gorenjec, 22. 06. 1906

Gorenjec, 22. 06. 1906

Igra »Deseti brat« – dvorana gostilne Kunstelj, 1906
Vir: dLib (zapuščina Jakoba Špicarja)

Op: Igro je režiral Jakob Špicar

Tudi danes se tradicija druženja nadaljuje in ljudje vedo, da se z družbo dobimo pri Kunstlju. Sedaj, ko je december in čas zabav, je še toliko lepše videti zadovoljne obraze pisanih druščin, ki se sproščeno zabavajo in uživajo Menije za prijatelje.

Družinska tradicija živi naprej pod Kunstljevo streho, kjer vam nudimo tisto, kar imate najraje; domače vzdušje in domačo hrano 🙂

Dobrodošli v pri Kunstlju!

Prijavite se na e-recepte gostilne Kunstelj
Vsak mesec izvirne ideje za kuhanje tradicionalnih slovenskih jedi.

S prijavo na e-recepte gostilne Kunstelj soglašate s Politiko zasebnosti gostilne Kunstelj. Osebne podatke hranimo izključno za naše namene obveščanja in analize. Odjava od e-novic je mogoča kadar koli.