Podjetje Kunstelj 1873, gostilna in penzion d.o.o. ravna z vašimi osebnimi podatki skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov s katerim se urejajo ter obdelujejo osebni podatki, postopki in ukrepi zavarovanja le-teh ter odgovornost in nadzor v procesih njihove obdelave. S to izjavo o varstvu osebnih podatkov določamo politiko zbiranja, uporabe in varovanja le-teh o anketiranih osebah, obiskovalcev spletne strani www.kunstelj.si ter vseh, ki se prijavijo v sistem e-novic.

Varovanje osebnih podatkov o uporabnikih spletnega mesta

Uporabniki spletnega mesta www.kunstelj.si ( podjateja Kunstelj 1873, d.o.o.) so lahko fizične ali pravne osebe, pri čemer velja, da se kot osebni podatki razumejo samo podatki fizičnih oseb. Podjetje Kunstelj 1873, d.o.o. spoštuje zasebnost uporabnikov in se zavezuje, da bo podatke, pridobljene na svojem spletnem mestu, varoval skrbno ter v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Poleg tega pridobljenih osebnih podatkov ne bo posredovala tretjim osebam ali jih uporabljala v namene, ki niso zapisani v tej izjavi. Osebne podatke uporabnikov svojega spletnega mesta lahko razkrije le, če to zahteva zakon, v primeru preiskave ali zaščite pred delovanjem, ki bi bilo škodljivo za podjetje Kunstelj 1873, d.o.o.. Ker obstajajo na spletnem mestu www.kunstelj.si povezave na druga spletna mesta, ki niso v nikakršni povezavi z nami samimi, ne prevzemamo odgovornosti za zaščito podatkov na njih.

Privolitev za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov

Uporabnik (fizična oseba) spletnega mesta www.kunstelj.si , ki na slednjem opravi vnos (osebnih) podatkov:

Zavezujemo se varovati podatke pravnih oseb in osebne podatke fizičnih oseb, ki jih prejme preko spletnega mesta. Z namenom preprečevanja nepooblaščenega dostopa do teh podatkov ali njihovega razkritja, ohranjanja natančnosti in celovitosti ter zagotavljanja njihove ustrezne uporabe, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih določa Zakon o varstvu osebnih podatkov.

  • dovoljuje Kunstelj 1873, d.o.o., da vzpostavi, zbira, vodi, uporablja, obdeluje in shranjuje osebne podatke uporabnika v zbirkah osebnih podatkov;
  • dovoljuje izvajanje aktivnosti neposrednega trženja;
  • izjavlja, da je seznanjen, da lahko kadar koli zahteva prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja.

Vse tri alineje se smiselno uporablja tudi pri poslovanju s pravnimi osebami.

Varovanje osebnih podatkov

Kunstelj 1873, d.o.o. se zavezuje varovati podatke pravnih oseb in osebne podatke fizičnih oseb, ki jih prejme preko spletnega mesta https://www.kunstelj.si . Z namenom preprečevanja nepooblaščenega dostopa do teh podatkov ali njihovega razkritja, ohranjanja natančnosti in celovitosti ter zagotavljanja njihove ustrezne uporabe, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih določa Zakon o varstvu osebnih podatkov.

Vnos osebnih podatkov

Na spletnem mestu uporabnik vnese vlogo oziroma povpraševanje po določenem produktu ali storitvi, pri tem pa v vnosno masko vnese naslednje osebne podatke: Nameni zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe podatkov pravnih oseb in osebnih podatkov fizičnih oseb so:

  • priimek in ime/naziv;
  • telefon;
  • elektronski naslov.

Uslužbenec bo glede vašega povpraševanja z vami vzpostavil stik, ki ste ga izbrali pri povpraševanju (odvisno, ali ste izbrali možnost »ponudba preko e-pošte« ali »ponudba preko telefona«). S posredovanjem in potrditvijo vaših osebnih podatkov se strinjate, da lahko podjetje Kunstelj 1873, d.o.o. le-te obdeluje za potrebe neposrednega trženja. Uporabnik lahko v vsakem trenutku prekliče njihovo uporabo za potrebe neposrednega trženja. To stori tako, da posreduje elektronsko pošto na naslov kunstelj@siol.net ali pisno na naslov Kunstelj 1873, d.o.o. Gorenjska cesta 9 , 4240 Radovljica. Po preklicu dovoljenja za neposredno trženje bomo ustavili aktivnosti le-tega in iz naših evidenc brisali vse vaše osebne podatke, ki so bili pridobljeni za namen neposrednega trženja.

Nameni zbiranja in shranjevanja osebnih podatkov
Nameni zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe podatkov pravnih in fizičnih oseb so:

  • posredovanje povpraševanja uporabnika po določenem turističnem produktu ali storitvi;
  • možnost kontaktiranja uporabnika s strani podjetja glede določenega produkta ali storitve;
  • izvajanje aktivnosti neposrednega trženja;
  • analiza podatkov za statistične in tržne raziskave.

Podatke pravnih in fizičnih oseb hranimo v računalniški obliki. Po prenehanju potrebe po njihovem vodenju ali na podlagi preklica registracije se podatki izbrišejo oziroma se uničijo njihovi nosilci.

Naša spletna stran uporablja naslednje piškotke:

Tehnično nujno potrebne piškotke: določeni piškotki so nujno potrebni za delovanje spletne strani. Brez njih ni možno voditi vaše seje in nakupovalne košarice. Teh piškotkov ni možno izklopiti.

Socialni mediji: Večina spletnih strani ima možnost enostavnega deljenja vsebin na uporabniku ljubih omrežjih. Vsi socialni mediji za to dejanje uporabljajo piškotke. Pri nas je mogoče deliti informacije na Facebook-u ali oddati komentar preko svojega Facebook računa. Facebook bo v brskalnik dodal svoje piškotke. Za dodatne informacije o Facebook piškotkih poiščite na njihovi strani (https://www.facebook.com/about/privacy/cookies).

Informacije je možno deliti tudi na Instagramu. Svoje mnenje pa lahko podate tudi preko portala TripAdvisor.

Natančni nameni obdelave zbranih podatkov so za vsak posamezen piškotek navedeni v spodnji tabeli.

Ime piškotka Namen Čas piškotka Podjetje
_ga Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics
_gat Statistika ogledov spletne strani 24 ur Google Analytics
AMP_TOKEN Statistika ogledov spletne strani 1 minuta Google Analytics
_gac_<property-id> Statistika ogledov spletne strani 6 mesecev Google Analytics

Drugi zunanji piškotki: spletno mesto je povezano z družbenimi omrežji Facebook.com, Tripadvisor.com in Booking.com. Ob interakciji in nalaganju spletnega mesta se odložijo piškotki, ki omogočijo povezljivost in sledenje preko različnih spletnih mest.

Podatkov, zbranih s pomočjo lastnih piškotkov ne posredujemo tretjim osebam.

Vaša zasebnost in uporaba piškotkov

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Prav tako lahko piškotke blokirate ali izbrišete kadarkoli. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nadgradite vaš brskalnik ali napravo, boste ponovno morali onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika.

Piškotke si lahko ogledate in jih upravljate tukaj (povezava: chrome://settings/content/cookies). Za pomoč pri upravljanju piškotkov se lahko obrnete tudi na »pomoč uporabnikom« v vašem brskalniku.

Kontakt

Za vsa vprašanja smo na voljo preko e pošte info@kunstelj.si ali pisno na naslov Kunstelj 1873, d.o.o. Gorenjska cesta 9 , 4240 Radovljica.