Ali ste se kdaj vprašali, zakaj so Kunstljeve sladice drugačne od ostalih? Bolj sočne, ravno prav rahle, ali kot rečemo na Gorenjskem, bolj žmohtnega okusa? Skrivnost dobrih sladic je mešanica 3 sestavin: ljubezen do sladic + izkušnje + znanje!

Doma  pri Kunstlju je od nekdaj veljalo, da se je potrebno učiti od najboljših. Zato so že našega ata Tonija od zgodnjih najstniških letih pošiljali na ”izmenjavo” v Švico, kjer se je med drugim učil pri enem izmed najbolj znanih švicarskih slaščičarskih mojstrov, Hansu van Den Klinkenbergu, v hotelu Eden v Luganu. Toni ga je občudoval. Spominja se ga kot zelo natančnega in vestnega slaščičarja, ki je v svojem delu neskončno užival.

Vse njegove slaščičarske trike in skrivnosti je Toni vpeljal v Kunstljevo kuhinjo in tako so Kunstljevi zavitki, štrudli, pite, sladoled in torte kmalu pridobili sloves najboljših sladic na Gorenjskem.

Hans van Den Klinkenberg
se še danes srečujeta in skupaj obujata spomine

Slaščičarskih veščin se je v tujini učila tudi hči Maja. Delala je v hotelih na Dunaju, Vrbskem jezeru in pa v Stuben-u, v pokrajini Arlberg.

Na eni izmed kulinaričnih potovanj je Maja spoznala tudi svojo veliko slaščičarsko vzornico, Leo Linser. Lea je takrat vodila priznano restavracijo v Luxemburgu in bila prva kuharska televizijska zvezdnica na nemški televiziji. Maja se je navdušila nad njeno kuharsko filozofijo, ki zagovarja preprosto kuhinjo, uporabo le nekaj dobrih sestavin in čiste, prefinjene okuse.

Maja še danes najraje izbira recepte iz Lejinih kuharskih knjig in zato je v Kunstljevi stalni ponudbi vključenih kar nekaj njenih sladic; sočna čokoladna torta, črno-beli čokoladni mousse in pa prav Lejin posebni creme brulee.

Slaščičarka Lea ostaja Majina vzornica

Maja že od nekdaj uživa v zbiranju novih idej, kako izboljšati in nadgraditi Kunstljeve sladice. Njeno slaščičarsko eskperimentiranje je tako prineslo marsikatero novost na Kunstljev meni. Ena takih je tudi posebna zelenjavna tortica, pri kateri je recept za korenčkov biskvit pripravil prav slavni Klinkenberg! Med uspelimi poskusi pa so tudi znamenite Kunstljeve grizike!

Prijavite se na e-recepte gostilne Kunstelj
Vsak mesec izvirne ideje za kuhanje tradicionalnih slovenskih jedi.

S prijavo na e-recepte gostilne Kunstelj soglašate s Politiko zasebnosti gostilne Kunstelj. Osebne podatke hranimo izključno za naše namene obveščanja in analize. Odjava od e-novic je mogoča kadar koli.