Ovsena rižota je preprosta, okusna in pa zdrava jed. Pri Kunstlju jo pripravljamo po naslednjem receptu:

Sestavine

1 skodelica ovsa (najbolje ekološke pridelave)
2 skodelici zelenjavne osnove (več po potrebi)
1 velika žlica špinačnega pireja
1 žlička masla
zelenjava rezana ‘na slamice’ (julienne)
1 žlica naribanega staranega sira

Priprava

– Sprva se lotimo jušne osnove. Pripravimo jo tako, kakor bi pripravili govejo juho, le da je brez mesa. 🙂 V njej nato skuhamo zelenjavo rezano ‘na slamice’ (julienne).

    

– Nato pripravimo špinačni pire. Špinačo položimo v slan krop in kuhamo 1 minuto. Odcedimo, dodamo led, ponovno odcedimo in nato zmiksamo.

– Ovsene kosmiče prelijemo z jušno osnovo in kuhamo do mehkega. Nato dodamo špinačni pire in maslo.

Nadevamo v krožnike in dodamo zelenjavo ter nariban sir. Naj vam tekne! 🙂

Naročite se na Kunstljeve novičke

Bodite vedno na tekočem, kaj se kuha v Kunstljevih loncih!