Ovsena rižota je preprosta, okusna in pa zdrava jed. Pri Kunstlju jo pripravljamo po naslednjem receptu:
Sestavine
1 skodelica ovsa (najbolje ekološke pridelave)
2 skodelici zelenjavne osnove (več po potrebi)
1 velika žlica špinačnega pireja
1 žlička masla
zelenjava rezana ‘na slamice’ (julienne)
1 žlica naribanega staranega sira
Priprava
– Sprva se lotimo jušne osnove. Pripravimo jo tako, kakor bi pripravili govejo juho, le da je brez mesa. 🙂 V njej nato skuhamo zelenjavo rezano ‘na slamice’ (julienne).
– Nato pripravimo špinačni pire. Špinačo položimo v slan krop in kuhamo 1 minuto. Odcedimo, dodamo led, ponovno odcedimo in nato zmiksamo.
– Ovsene kosmiče prelijemo z jušno osnovo in kuhamo do mehkega. Nato dodamo špinačni pire in maslo.
Nadevamo v krožnike in dodamo zelenjavo ter nariban sir. Naj vam tekne! 🙂