Rahla, sočna in okusna sladica, ki bo predramila vaše brbončice. Tukaj je recept, kako jo pripravljamo pri Kunstlju.

Za okrogel model premera 28 cm (cca 18 kosov) potrebujemo:
2 kg jabolk
Za testo:
110 g masla
110 g sladkorja
225 g mokr
1 jajce
1 pecilni prasek
Za preliv:
400 g sladke smetane
400 g mleka
200 g sladkorja
3 jajca
Cimet

Priprava:
Maslo pustimo, da se segreje na sobno temperaturo. V posodi vmešamo sestavine, zgnetemo testo in ga razvaljamo na pomaščen pekač.
Naribamo jabolka in jih prepražimo. Položimo jih na testo. Pripravimo preliv in ga prelijemo na jabolka.

Pečemo 45 minut na 160-180 stopinj. Spečeno sladico pustimo, da se ohladi, nato jo narežemo na kose in posipamo s sladkorjem v prahu. Poleg lahko postrežemo tudi kepico vaniljevega sladoleda.

Naj vam tekne! 🙂

Prijavite se na e-recepte gostilne Kunstelj
Vsak mesec izvirne ideje za kuhanje tradicionalnih slovenskih jedi.

S prijavo na e-recepte gostilne Kunstelj soglašate s Politiko zasebnosti gostilne Kunstelj. Osebne podatke hranimo izključno za naše namene obveščanja in analize. Odjava od e-novic je mogoča kadar koli.