Ko se pripravlja gibanica, zadiši po tradiciji. Kulinarična specialiteta iz Prekmurja tekne kadarkoli, saj je ravno prav sladka, sveža in sočna. Najboljša pa je takrat, ko se pripravi z občutkom in ljubeznijo. Poskusite naš recept!

Pripravite pekač (najbolje velikosti 50 x 30 cm) in 8 listov vlečenega testa v velikosti pekača.

Sestavine za jabolčni nadev:
– 1 kg naribanih jabolk
– 100 g sladkorja

Sestavine za orehov nadev:
– 200 g mletih orehov
– 50 g sladkorja

Sestavine za skutin nadev:
– 800 kg skute
– 250 g sladkorja
– 2 dl mleka
– 2 jajci

Sestavine za makov nadev:
– 200 g mletega maka
– 50 g sladkorja
– 100 g rozin
– 3 žlice olja

Najprej pripravimo vse nadeve. Pekač premažemo z oljem in vanj položimo plast vlečenega testa. Dodamo polovico jabolčnega nadeva in pokrijemo z novo plastjo vlečenega testa.

Dodamo orehov nadev in pokrijemo s plastjo vlečenega testa.

Dodamo polovico skutinega nadeva in ga posujemo z rozinami. Pokrijemo s plastjo vlečenega testa.

Dodamo drugo polovico jabolčnega nadeva. Spet pokrijemo s plastjo vlečenega testa.

Premažemo z makovim nadevom in pokrijemo s plastjo vlečenega testa.

Dodamo preostanek skutinega nadeva in ponovno pokrijemo s plastjo vlečenega testa. Vrhnjo plast premažemo z oljem.

Pečemo 60 minut na 160-180°C. Za konec gibanico še posipamo s sladkorjem v prahu in postrežemo z nasmeškom.

Naj vam tekne! 🙂

Subscribe to Kunstelj news

Stay up to date! Sign up for our monthly newsletter!