Zanimivosti

Na posestvu domačije Kunstelj raste zelo posebna vinska trta sorte žametna črnina. Trta je potomka Stare trte z Lenta, ki je vpisana v Guinnesovo knjigo rekordov kot najstarejša vinska trta na svetu in šteje več kot 400 let. Vinsko trto je Radovljici podarilo mesto Maribor, zanjo pa skrbi vinogradniško društvo Šparon.

Leta 1965 je Tito s svojim spremstvom obedoval v Lovski sobi, kjer je užival ob domačih klobasah, kislem zelju in cvičku ter nato v spominsko knjigo zapisal: »Ručak je bio odličan«. Titovih časov smo se v Kunstlju spominili leta 2014 na Dan mladosti, 25. maja. Oglejte si video, ki ga je posnela bosanska televizija, v katerem naš ata Toni pripoveduje o Titovih obiskih.

Danes domačijo Kunstelj vodi že četrta generacija družine Štiherle. Maja (poročena Buden) je polna novih idej. Njena kreacija so znamenite Kunstljeve grizike, ki pridobivajo nove in nove okuse. Maja goste razveseljuje tudi v video rubriki Kunstelj Kuha, kjer pripravlja tradicionalne Kunstljeve jedi.

Maja

Kunstljev ata Toni Štiherle ni le odličen gostinec, temveč tudi priznan fotograf. Ukvarja se s podvodno fotografijo in njegove slike so bile razstavljene že na mnogih fotografskih razstavah. Tukaj si lahko ogledate video Somi v Blejskem jezeru.