Ko usoda poseže v življenje, se zgodijo neverjetne stvari. Maja in Grega imata novega ‘otroka’ – Vilo Sejalec. Čudovito vilo v Lescah sta odkrila povsem po naključju in se odločila, da speči lepotici vlijeta novo življenje. Združene moči Kunstljeve gostinske tradicije in strast do lokalnih proizvodov trgovine 18sedem3 so poskrbele za temeljito obnovo hiše. Sedaj Vila Sejalec ponosna sije v novi podobi in z navdušenjem čaka svoje prve goste.

Vila Sejalec je edinstven primerek umetniške vile na Gorenjskem. Primerna je za daljša in krajša bivanja družb (do 8 ljudi), ki si želijo sproščenega oddiha sredi prečudovite alpske pokrajine. ‘Vintage’ duh se prepleta po prostorih in ustvarja prijetno vzdušje domačnosti. Na policah k zabavi vabijo družabne igre, knjige in ‘retro’ predvajalnik plošč. Spominja nas na čase, ko še ni bilo televizije. In da bi se lažje spomnili, v dnevni sobi televizije tudi ni.

Posebnost vile je kletna ‘špajza’, kjer se nahaja radodarni svet lokalnih dobrot iz pravične trgovine 18sedem3. ‘Špajza’ je najbolje založen ‘minibar’, ki gostom omogoča, da si vsakodnevno postrežejo s svežimi izdelki iz okoliških kmetij; sezonskim sadjem in zelenjavo, domačo marmelado, medom in drugimi zdravimi dobrotami.Druga posebnost Vile Sejalec pa je njen umetniški značaj. Ime je dobila po freski Sejalca, ki jo je, po primeru istoimenske znamenite slike enega izmed najbolj znanih slovenskih impresionistov Ivana Groharja, na pročelju hiše ustvaril znan slovenski slikar Slavko Pengov (1908 – 1966). Poleg freske Sejalca, njegove originalne stenske poslikave, ki prikazujejo zgodbo iz romana Frana Saleškega Finžgarja ‘Pod svobodnim soncem’, krasijo tudi dnevno sobo v pritličju.

Umetnost in lokalna kulturna dediščina sta ujeti tudi v železnih ornamentih na hiši, ki so delo mojstrskih rok železarjev iz Krope, kamniti dodatki na pročelju hiše pa so narejeni iz 230 milijonov let starega karnijskega apnenca, znanega pod imenom hotaveljski marmor.

V dveh nadstropjih Vila Sejalec ponuja 8 ležišč (2 dvoposteljni sobi in eno sobo s štirimi ležišči), 2 kopalnici s kadjo, tušem in WC-jem, 2 dnevni sobi, kuhinjo z jedilnim kotom, pralnico, kletno shrambo (‘špajzo’), prostorno leseno teraso in vrt s sadnim drevjem.

Vila Sejalec je odprla svoja vrata. Dobrodošli!

Maja in Gregor Buden

Prijavite se na e-recepte gostilne Kunstelj
Vsak mesec izvirne ideje za kuhanje tradicionalnih slovenskih jedi.

S prijavo na e-recepte gostilne Kunstelj soglašate s Politiko zasebnosti gostilne Kunstelj. Osebne podatke hranimo izključno za naše namene obveščanja in analize. Odjava od e-novic je mogoča kadar koli.