Poskusite najpreprostejši recept za medenjake iz naše najljubše šolske kuharske knjige.

Sestavine:

– 75 g masla
– 75 g sladkorja
– 1 jajce
– 75 g medu
– začimbe za medenjake (cimet, mleti klinčki, ingver v prahu – skupaj 1 mala žlička)
– 330 kg moke
– 1 mala žlička sode bikarbone

Maslo na sobni temperaturi zgnetemo z vsemi sestavinami. Testo razvaljamo in s poljubnim modelčkom izrežemo piškote. Pečemo 10 – 12 minut na temperaturi 170 c .

Medenjake lahko nato okrasimo z belim ledom, za katerega pa potrebujemo:

– 20 g sladkorja v prahu
– 1 beljak
– par kapljic limoninega soka

Vse sestavine dobro premešamo in stepamo, dokler masa ne postane mehka in gladka. Vklopimo domišljijo in okrasimo medenjake. 🙂

 

* Recept je povzet po knjigi Andreja Grum, Pepika Levstek: Kuharstvo, učbenik za gostinske šole, 1984

Prijavite se na e-recepte gostilne Kunstelj
Vsak mesec izvirne ideje za kuhanje tradicionalnih slovenskih jedi.

S prijavo na e-recepte gostilne Kunstelj soglašate s Politiko zasebnosti gostilne Kunstelj. Osebne podatke hranimo izključno za naše namene obveščanja in analize. Odjava od e-novic je mogoča kadar koli.