Valentinovo nas spomni, da je ljubezen tista sila, ki drži svet pokonci. To pri Kunstlju še kako drži, saj so gostilno že od samega začetka vodile družine. Morda se je ravno zaradi tega pri Kunstlju razvila tradicija domačnosti, topline in pristnega gostoljubja.

Vodenje gostilne je prehajalo iz roda v rod in danes je na čelu že četrta generacija družine Štiherle. Ker pa smo v obdobju ljubezni, vam tokrat razkrivamo, kdo so pari, ki so vsa ta leta skrbno in uspešno poganjali kolesje gostilne.

Jerica in Janez
Gostilno Kunstelj je leta 1926 kupila naša stara mama Jerica Štiherle. Bila je vdova z dvema otrokoma. Po smrti njenega prvega moža se je z otroki preselila v Radovljico, se poročila z Janezom, vse posle v gostilni pa je vedno vodila sama. Stari mami je bilo pomembno, da gostilna ponuja najboljšo hrano v vsakem letnem času. Vedno je dobro vedela, kaj hoče in vsakomur je takoj povedala v obraz, kar mu gre. Prav zato so o njej vsi govorili, da je gajstna.

Gajstna Jerica

Anton in Marija
Jerica je domačijo Kunstelj predala svojemu sinu Antonu in njegovi ženi Mariji. Anton in Marija sta se spoznala na Robleku, kjer je Marija delala in v planinskem domu. Kmalu sta se poročila in imela sina Tonija. V njunem času je gostilna Kunstelj pridobila širši sloves tudi zato, ker jo je rad obiskoval nekdanji predsednik Jugoslavije Josip Broz »Tito«. Marija je bila tudi mojstrica v pripravi štrukljev, kruha in potice. Prav njej gre velika zasluga, da je Kunstelj zaslovel daleč naokrog po svoji domači hrani.

Marija in Anton

Toni in Marija
Vodenje posestva Kunstelj je kasneje prevzel sin Toni, ki je skupaj z ženo Marijo še dodatno oplemeniti ponudbo Kunstlja. Njuna zgodba se je začela med študijem ekonomije, rodila pa se jima je hči Maja. V tistem času so se pri Kunstlju obnovile vse sobe za goste, zgradile še 4 nove, nastal pa je tudi zimski vrt.

Mama Marija, mami Marija in hčerka Maja

Maja in Grega
Pred 2 leti je gostilno prevzela hči Maja. Skupaj z možem Gregorjem, ki vodi lokalno ozaveščeno trgovino 18sedem3, sta pri Kunstlju oblikovala svežo vizijo, ki temelji na ohranjanju tradicije kuhanja zdravih in lokalnih jedi, hkrati pa razvija novo ponudbo in izvirne dogodke. Maja in Grega sta bila vrsto let le dobra prijatelja. Da se imata rada, sta spoznala za novo leto v prijateljevi gostilni v Škofji Loki in postala neločljiva. Rodila sta se jima dva sinova, Martin in Jakob, v najlepšem spominu pa jima je ostala njuna prav posebna, zimska poroka na Bledu

Maja in Grega

Za Valentinovo se spomnite vseh, ki jih imate radi. Povabite jih h Kunstlju, saj imamo za vas pripravljen meni, ki se bo prav gotovo dotaknil vašega srca:

Valentinov meni
Julija in France

Domača pašteta in vložena zelenjava
❣️
Radič štrucar, rdeč radič, krompir, jajce, ocvirki pujska mangalica
❣️
File postrvi, koruzna pogačica, česnova omaka
ali
Piščančje bedro na žaru (brez kosti), porova pita
❣️
Ajdova pogača in figov sladoled
❣️
Cena 18,00 €
Glavna jed 11,00 €

Za konec pa naj vas v Valentinov praznik pospremi še misel: »Ljubezen je potrpežljiva, dobrotljiva je ljubezen, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje, ni brezobzirna, ne išče svojega, ne da se razdražiti, ne misli hudega. Ne veseli se krivice, veseli pa se resnice. Vse prenaša, vse veruje, vse upa, vse prestane. Ljubezen nikoli ne mine.«

Prijavite se na e-recepte gostilne Kunstelj
Vsak mesec izvirne ideje za kuhanje tradicionalnih slovenskih jedi.

S prijavo na e-recepte gostilne Kunstelj soglašate s Politiko zasebnosti gostilne Kunstelj. Osebne podatke hranimo izključno za naše namene obveščanja in analize. Odjava od e-novic je mogoča kadar koli.