Narava ostaja najboljši vir navdiha za kulinarično ustvarjanje. Dario Cortese, avtor številnih knjig z recepti za pripravo divje hrane, nam je razkril, kako poiskati njene skrite zaklade za pripravo ‘divjih’ jedi.

Z njim smo se odpravili nabirati divje rastine, ki bodo prinesle zdravo popestritev pomladnih menijev pri Kunstlju! Oglejte si nekaj utrinkov z naše dogodivščine! 🙂


Pot nas je vodila vzdolž čudovite reke Save, kjer smo si občasno počitek privoščili na rečnih balvanih.


V osrčju gozda nas je razveselilo dišeče rastinje. Naše košarice so napolnili čemaž, zajčja detelja, vodna melisa, koprive, pa tudi navadna smrdljivka, ki prav lepo diši po krompirju. Zato smo jo preimenovali v krompirjevko! 🙂


Nabrane rastline smo sortirali in očistili ter z njimi pripravili divje jedi.


Solata z lečo, čemažem, zajčjo deteljo, poganjki marjetic in divjim cvetjem


Skuta s smrekovimi vršički, rozinami in medom


Skuta z bučnim oljem in čemažem

Poskusite okus divje hrane pri Kunstlju! Na meniju vas čakata skuta z bučnim oljem in čemažem ter čemaževa juha.

Se vidimo pri Kunstlju!

 

Naročite se na Kunstljeve novičke

Bodite vedno na tekočem, kaj se kuha v Kunstljevih loncih!