Recept: Gibanica

Ko se pripravlja gibanica, zadiši po tradiciji. Kulinarična specialiteta iz Prekmurja tekne kadarkoli, saj je ravno prav sladka, sveža in sočna. Najboljša pa je takrat, ko se pripravi z občutkom [...]

Divja hrana pri Kunstlju

Narava ostaja najboljši vir navdiha za kulinarično ustvarjanje. Dario Cortese, avtor številnih knjig z recepti za pripravo divje hrane, nam je razkril, kako poiskati njene skrite zaklade za [...]

Nov otrok v družini

Ko usoda poseže v življenje, se zgodijo neverjetne stvari. Maja in Grega imata novega ‘otroka’ – Vilo Sejalec. Čudovito vilo v Lescah sta odkrila povsem po naključju in se odločila, [...]

Z vrta na krožnik

Ko je leta 1926 gostilno Kunstelj prevzela Jerica Štiherle, si je zadala, da bo gostilna vedno ponujala sveže, sezonske jedi, narejene iz lokalnih surovin. Zato je na kmetiji ob gostilni [...]

Vse je zakuhal Rudolf!

Pravljične zgodbe imajo običajno poseben začetek. A življenje ni potica in ni pravljica … Po ovinkih, vzponih in padcih, te pripelje prav tja, kamor je pot namenjena. Zato so življenjske [...]