Pri Kunstlju smo se vedno veselili zime. Takoj, ko je sneg pobelil hribe, smo iz omare privlekli smučarsko opremo in se podali na smukoAta Tone je bil strasten smučar, navdušen nad domačimi in avstrijskimi smučišči.

Ljubezen do smučanja je ata Tone prenesel tudi na sina Tonija, ki pa je imel to srečo, da je v mladosti svojo smučarsko strast izživel na najlepših avstrijskih smučiščih.
Vse se je začelo, ko sta nekoč h Kunstlju prišla dva Švicarja

Ata Tone (na sredini) na smučanju s prijatelji

Bila sta stalna gosta, ki sta redno zahajala v gostilno in navezala pristen prijateljski odnos z družino. Zato ju tudi ni motilo, da se jima hrana postreže kar v pisarni, saj je bila ob njunem prihodu gostilna do zadnjega kotička zasedena.

Tam sta na zidu videla viseti razglednico zasneženega avstrijskega mesta Wengen. Tonija sta vprašala, če hodi tja smučat. On jima je odgovoril, da je delal v Wengnu, vendar si je drago smučarsko vozovnico lahko kupil samo dvakrat. Švicarja sta se le nasmehnila.

Zasneženi Stuben

Čez nekaj tednov je Toni dobil pismo, ki mu je spremenilo življenje. V njem je bila ponudba za delo v luksuznem hotelu v Stubnu ter sezonska smučarska karta.

Ponudbo, ki sta mu jo pripravila Švicarja, je Toni z navdušenjem sprejel. Odšel je v Stuben, kjer se je čez dan uril v hotelski kuhinji, med popoldanskim odmorom pa užival na belih strminah.

 

Tako smučanje kot tudi praznični dnevi so namenjeni sprostitvi in druženju. Za zabavo je pred vhodom v gostilno Kunstelj postavljena smučarska fotografija, ki obiskovalce vabi, da se pred njo slikajo. Tako lahko tudi sodelujejo v nagradni igri in zmagajo večerjo za dve osebi.  

Svojo sliko objavite na Facebooku ali Instagramu s pripisom #gajstn

Prazniki so priložnost, da se posvetimo družini in prijateljem. Najlepše je, ko se na kupu zberejo ljudje, ki se imajo radi. Za nas pa je najbolj dragoceno to, da lahko take trenutke pospremimo s pristnim gostoljubjem, domačo hrano in sproščenim vzdušjem. Hvala, ker svoje praznične trenutke preživljate pri nas.
V imenu celotne ekipe gostilne Kunstelj vam želimo vesel in sproščene praznike ter srečno, uspešno in družabno novo leto 2017.

Družini Buden in Štiherle

Prijavite se na e-recepte gostilne Kunstelj
Vsak mesec izvirne ideje za kuhanje tradicionalnih slovenskih jedi.

S prijavo na e-recepte gostilne Kunstelj soglašate s Politiko zasebnosti gostilne Kunstelj. Osebne podatke hranimo izključno za naše namene obveščanja in analize. Odjava od e-novic je mogoča kadar koli.