“Uh, tale je pa gajstna!” so pravili ljudje, ki so poznali našo staro mamo Jerico. Saj Jerica je dobro vedela, kaj hoče in je vsakomur takoj povedala v obraz, kar mu gre! Prestala je dve vojni, mlada ovdovela, vzgojila dva sinova, prevzela gostilno Kunstelj in vse posle vodila sama. Stari mami je bilo pomembno, da gostilna ponuja najboljšo hrano v vsakem letnem času. Ko so pozimi pri Kunstlju imeli koline, je Jerica poklicala najboljšega mesarja, da je naredil krvavice, pečenice, klobase in salame. Mama je vztrajala, da so vse mesnine domače in kvalitetno pripravljene.

Stara Mama Jerica v kuhinji.

To pa pri Kunstlju še danes drži, saj vse mesnine lokalnega porekla dobavlja mesnica Mlinarič. Jerica je na zimskem jedilniku ponujala krvavice, pečenice in kranjske klobase s kislim zeljem ali repo, pa ajdove žgance z mlekom, domače štruklje in matevža.
Vse to dobite pri Kunstlju tudi danes, pripravljeno po receptih naše stare mame in s polnim okusom kot nekoč. Uživajte v zimskih radostih in si privoščite zimsko pojedino, ki vas pogreje od znotraj in spomni na dobre čase.

Kravavica s slastno kislo repo in ocvirki

Naročite se na Kunstljeve novičke

Bodite vedno na tekočem, kaj se kuha v Kunstljevih loncih!